2006

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous järjestettiin 10.3.2006 Svenska klubbenilla Turussa. Vuosikokousasioiden lisäksi ohjelmassa oli psykiatri, psykoanalyytikko Erkki Äärelän luento aiheesta Psykoanalyyttinen affektin malli ja ruumiillinen oireilu. Lämminhenkisen tilaisuuden oli osallistujia 32.

Yleisöluento

Mindfulness -menetelmän kehittäjä Jon Kabat-Zinn vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa. 22.3.2006 Suomen psykofyysisen psykoterapian yhdistys ja TYKS:n psykiatrian klinikka järjestivät yhdessä luentotilaisuuden, jossa Kabat-Zinn kertoi kehittämästään menetelmästä ja esitteli vakuuttavia tutkimustuloksia otsikolla Mindfulness in Medicine. TYKS:n psykiatrian klinikan luentosali oli ääriään myöten täynnä, paikalla oli yli 130 kuulijaa!

Tietoisuustaidot

Jon Kabat-Zinn ohjasi terveydenhuollon ja ihmissuhdetyön ammattihenkilöille käytännönläheisen mindfulness -workshopin Vanhalla raatihuoneella Turussa 22.3.2006. Osallistujia tilaisuudessa oli yli 50. Yhteistyökumppanina molemmissa Kabat-Zinn -tilaisuuksissa oli suomalaisen mindfulness -keskuksen perustaja, yhdistyksen jäsen Leena Pennanen.

Yhdistyksen jäsen kehopsykoterapeutti Leena Pennanen ohjasi jäsenille tarkoitetun perinteisen pyhäinpäiväviikonlopun workshopin sunnuntaina 5.11.2006, aiheena oli Mindfulness -menetelmä, rentoutuminen ja stressinhallinta. Workshop pidettiin Turun raittiusseuran salissa, osallistujia oli 28. Rentoutuneet ja tyytyväiset osallistujat toivoivat jatkoksi viikonloppukurssia.

Johtokunnan kevätpäivä

Johtokunta järjestäytyi ensimmäisessä vuosikokouksen jälkeisessä kokouksessaan ja vietti mukavan illan keilaamalla Raision keilahallissa 8.5.2006.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus

Yhdistys on mukana järjestämässä jo toisen Downing -menetelmään perustuvan johdantokurssin. Koulutus (TKY1) alkoi helmikuussa 2006 yhteistyössä Turun kesäyliopiston kanssa. Kouluttajina toimivat psykoterapeutit Cecilia Waldekranz ja Clara Wickström. Osallistujia kurssilla on 17.

Ensimmäiseen v. 2005 pidettyyn Downing -menetelmän kehopsykoterapian peruskurssiin osallistuneet (Arcada 1) jatkoivat opintojaan Cecilia Waldekranzin johdolla kahden seminaarin ajan. Ensimmäinen seminaari pidettiin Helsingissä, toinen Roomassa. Osallistujia oli 12.

Hengitys

Liikuntaterapeutti Maila Seppä on psykofyysisen psykoterapian uranuurtajia. Hänen hengityskoulussaan on vuosien varrella ollut satoja paniikkihäiriöstä, ahdistuksesta ja somaattisista oireista kärsiviä potilaita. Maila on myös kouluttanut lukuisia terveydenhuoltoalan ammattilaisia hengityskouluohjaajiksi. Suomen psykofyysisen psykoterapian yhdistys järjesti hengityskouluohjaajille jatkoseminaarin lauantaina 25.11.2006 Turun raittiusseuran salissa aiheesta Haluaminen ja hengitys, lisäksi Päivi Lehtinen, Solita Hyvärinen, Tarja Suvitie, Benita Lillrank, Paula Raunela, Tiina Granö ja Tuija Laine kertoivat omasta työstään hengityskoulun parissa. Seminaarin osallistujia oli 63. Tyytyväiset osallistujat toivoivat jatkoa hengityskouluohjaajien tapaamisille.