Vuosikokous 2021

 

Vuosikokous sekä Elämäntavat ja mielenterveys-seminaari 4.-5.3.2022 (pe-la)

Vuosikokous 2022 pidetään perjantaina, 4.3.2022.

Paikka: Turun kristillinen opisto, Lustokatu 7, 20380 Turku, Kokoushotelli Linnasmäki

Vuosikokouksen yhteydessä pidettävä kaksipäiväinen workshop on  ajalla 4.-5.3.2022 (pe-la).
Teemana Elämäntavat ja mielenterveys.

Kaksipäiväisen seminaarin hinta on 240 €, sisältäen ruokailut ja kahvit.
Seminaariohjelma

Kouluttajina:
– evoluutiopsykologian dosentti, Markus J. Rantala
– kehopsykoterapeutti, Jaana Rajaveräjä
– elokuvatutkimuksen professori (emeritus), Jukka Sihvonen
   sekä
– psykologi, psykoterapeutti Minna Martin

Kouluttajamme ovat kuvailleet itse päivän ohjelmaansa näin:

Markus J. Rantala
luento pe 4.3.- 22 klo 10–12
Masennus ei ole yksi sairaus vaan kaksitoista eri sairautta, jotka perustuvat evoluution myötä syntyneisiin mekanismeihin. Masennuksen oireet ovat olleet hyödyllisiä evolutiivisessa historiassa ja auttaneet selviämään erilaisista vastoinkäymisistä, mutta länsimaisen elämäntyylin aiheuttaman matala-asteisen tulehduksen ja krooniseen stressin seurauksena ne eivät enää aina auta masentunutta selviämään. Masennus ei olekaan pelkästään mielen ongelma vaan koko kehon ongelma.
Vuosikokouksen jälkeen pe iltana:
Kaksisuuntainen mielialahäiriö johtuu ihmisen sisäisen kellon toimintahäiriöstä, joka on seurausta länsimaisen elämäntyylin aiheuttamasta kroonisesta stressistä sekä matala-asteisesta tulehduksesta. Unen määrän ja laadun heikkeneminen laukaisee usein maniajakson, jonka aikana krooninen stressi ja neuroinflammaatio lisääntyvät. Tästä syntyvä noidankehä näyttäytyy mielialojen aaltoiluna manian ja masennuksen välillä.

Jaana Rajaveräjä
työpaja pe 4.3. -22 klo 13–15.30
Rajojen asettaminen on etupäässä kehollista toimintaa ja rajoista kommunikoidaan toisille pitkälti ei-kielellisesti. Rajataitotyöpajassa tutkitaan ja kokeillaan miten.

Jukka Sihvonen
luento la 5.3.-22 klo 10–12
Onko pyörä liikkuvan kehon laajennus, vai erityinen ja kehosta erillinen kone? Kysymystä lähestytään polkupyörän ja muutaman elokuvallisen esimerkin kautta – unohtamatta sitä moniaineksista vertauskuvallisuutta, joka kehon, pyörän ja koneen käsitteisiin liittyy.


Minna Martin
työpaja la klo 13–15.30
Keho, hengittäminen ja hellittäminen. Hellittämisen ja hengittämisen kokemuksia ensin yksin, sitten parin kanssa. Kokemuksellista, oman kehon kuuntelua ja lupaa olla vain. Luentojen ja työpajojen ohella tarjolla on illallinen ja iltaohjelmaa, sekä lauantaiaamuna lempeä jooga.

Huomioithan, että tapahtumasivun kautta et voi ilmoittautua, vaan ilmoittautumiset ottaa vastaan Jaana Rajaveräjä osoitteessa jaana(at)rajaveraja.fi