2011

Hengitys

Kirja Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena julkaistiin joulukuussa 2010. Yhdistys järjesti kirjan julkaisujuhlan 15.1.2011 Kårenilla Turussa. Juhlaan osallistui noin 140 kirjasta kiinnostunutta.

Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena -koulutus (hengityskoulu) alkoi tammikuussa 2011 ja kestää vuoden. Osallistujia on 16.

Yleisöluento

PsT, professori Jaakko Seikkula piti luennon Helsingissä 3.2.2011. Aiheena oli Ruumiillisuus, läsnä tässä ja nyt dialogisessa terapiassa. Tilaisuuden jälkeen keskusteltiin siitä, miten yhdistys voi auttaa Helsingin seudun jäsenistön verkostoitumisessa. Osallistujia oli noin 30.

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous järjestettiin 4.3.2011 Svenska klubbenilla Turussa. Luennoitsijana oli Jukka Mäkelä ja hän puhui aiheesta Dialogin ytimissä: mitä vanhempi-vauva tutkimus on opettanut psykofyysisestä kommunikaatiosta. Osallistujia kokouksessa oli 37.

Johtokunnan kevätpäivä

Johtokunnan järjestäytymiskokouksen yhteydessä tutustuttiin Joogaan ja meditaatioon Riitta Luseniuksen johdolla.

Tietoisuustaidot

Clara Wickström ohjasi mindfulness retriitin 5.3.2011. Retriittiin osallistui 7 jäsentä.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus

Johdantokurssi englanninkielellä täydennyskoulutuskeskus Arcadan kanssa Helsingissä päättynyt 26.3.2011 (Arcada 6). Osallistujia kurssilla oli 24 opiskelijaa.

Turussa järjestettiin yhteistyössä Turun kesäyliopiston kanssa toinen englanninkielinen psykofyysisen psykoterapian johdantokoulutus (TKY 2). Koulutus alkoi tammikuussa ja päättyi elokuussa. Koulukseen osallistui 16 opiskelijaa.

Psykofyysisen psykoterapian johdantokoulutus Arcada 7 alkoi syksyllä 2011. Kurssille osallistuu 23 opiskelijaa.

Psykofyysisen psykoterpian workshopit

Keväällä 2011 järjestettiin kaksi Cecilia Waldekranzin ohjaamaa Dreams&Mindfulness –workshoppia Italiassa. Ensimmäiseen, huhtikuun workshoppiin osallistui 12 ja toiseen, toukokuun workshoppiin 11 opiskelijaa.

Ph.D. George Downing tuli neljännen kerran yhdistyksemme worhshop-kouluttajaksi. Aiheena oli Eating Disorders. Workshop järjestettiin Arcadassa, Helsingissä 1.-3.9.2011 yhteistyössä Turun kesäyliopiston kanssa. Osallistujia oli 48.

Psykofyysisen psykoterapian työnohjaajakoulutus

Työnohjaajakoulutus psykofyysisesti orientoituneille psykoterapeuteille alkoi syyskuussa 2011. Koulutus kestää kaksi vuotta ja osallistujia on 14.

 

Workshopit jäsenille

Hengitys-workshop yhdistyksen jäsenille järjestettin Helsingissä 29.10.2011. Työpajassa tustustuttiin psykofyysisen hengitysterapian menetelmiin käytännön harjoitusten kautta. Workshopin osallistujia oli 22.

Perinteinen pyhäinpäivän workshop järjestettiin 5.11.2011 Turussa. Ohjaajana oli Timo Klemola ja aiheena Funktionaalinen kehotietoisuus, workshop sisälsi harjoitteita Asahista ja tietoisuustaitomenetelmistä. Osallistujia oli 22.