2014

Vuosikokous ja workshop

Vuosikokoukseen 7.3.2014 osallistui 26 jäsentä. Kokouksessa kiitettiin yhdistyksessä 10 vuotta toiminutta puheenjohtajaa, Clara Wickstömiä, joka tämän kokouksen myötä jätti johtokuntatyöskentelyn. Laura Mannila, kehopsykoterapiaan erikoistunut psykoterapeutti ja työnohjaaja luennoi aiheesta ”Stayin’ alive” – eli miten psykoterapeutti jaksaa työssään ja säilyttää elävyytensä? Psykofyysinen ja työnohjauksellinen näkökulma. Kokous pidettiin poikkeuksellisesti Enkeliravintolassa.

Juhlaworkshop

Yhdistyksen 10-vuotis juhlaworkshop järjestettiin 28.–29.3.2014 Turussa Kårenilla. Ohjelmassa oli feldenkraisia Raisa Vennamon, joogaa ja kontakti-improvisaatiota Jaana Turusen, hoitavaa ääntä Virve Niemeläisen, asahia ja funktionaalista kehotietoisuutaa Timo Klemolan, butohia Ken Main ja mindfulnessia Seija Mauron johdolla. Järjestäjät ja kouluttajat mukaan lukien workshoppiin osallistui 61 henkilöä, iltajuhlaan avecien kera peräti 70! Tilaisuus oli erittäin onnistunut läpileikkaus psykofyysisiin menetelmiin.

Johtokunnan kevätpäivä

Johtokunnan järjestäytymiskokos pidettiin 4.4.2014. Kokouksen yhteydessä tutustuttiin autenttiseen liikkeeseen Tiina Granön johdolla. Osallistujia oli 7.

Sairaus täynnä merkityksiä

Yhdistys teki yhteistytötä PT-kustannuksen kanssa koulutuksen markkinoinnissa. Lääkäri ja psykoterapeutti Brian Broom Uudesta-Seelannista kävi luennoimassa Tampereella tutkimustensa ja kirjansa pohjalta 5.-6.6.2014. Useita yhdistyksen jäseniä osallistui koulutukseen.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus TKY III Turussa järjestettiin 5.9.2013-22.3.2014. Kurssilla oli 21 opiskelijaa. Kouluttajana Cecilia Waldekranz.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus TKY IV Kauniaisissa alkoi 13.11.2014 ja jatkuu 6.6.2015 asti. Kurssilla on 24 opiskelijaa. Kouluttajana George Downing.

Psykofyysisen psykoterapian kouluttajakoulutus

Koulutus alkoi samaan aikaan kuin GD:n ohjaama peruskoulutus Kauniaisissa. Kouluttajakoulutukseen valittiin Aune Karhumäki, Bodil Lindfors, Mikko Luonela ja Laura Mannila.

Psykofyysisen psykoterapian syventävä koulutus

Psykofyysisen psykoterapian toinen syventävä koulutus jatkuu vuoteen 2015 asti. Koulutusryhmässä on 15 osallistujaa.

Psykofyysisen psykoterapian workshopit

Workshop Panikångest och andra ångest tillstånd järjestettiin Vaasassa 16.–18.3.2014 yhteistyössä Novian kanssa. Workshoppiin osallistui 16 henkilöä.

Workshop Unet ja psykoterapeutin jaksaminen ja itsensä kehittäminen järjestettiin Casaprotassa Italiassa 10.-13.4.2014 Cecilia Waldekranzin ohjaamana. Osallistujia oli 12.

Keskustelusarja – keho ja yhteiskunta

Keskustelutilaisuudet järjestettiin yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston ja Turun yliopiston kanssa. Keskusteluita johtivat yhdistyksen edustajat Laura Mannila ja Kimmo Häärä. Yhteystyökumppanina FT Anu Laukkanen Turun yliopistosta.

26.2.2014 aiheena oli Kehoihanteet  ja keskustelemassa olivat kultuuriantropologi, FT Taina Kinnunen Tampereen yliopistosta Mediatutkija, FT Katariina Kyrölä ja teatteriohjaaja, tutkija Tuija Kokkonen. Aktiivinen yleisö osallistui aiheen pohdintaan. Koolla oli noin 80 osallistujaa.

9.4.2014 aiheena oli Työ ja kehollisuus, osallistujia oli noin 35. Keskustelemassa olivat työterveyspsykologi Sini Cavén, yliopistotutkija Jaana Parviainen sekä laulaja, laulunopettaja Minna Laukkanen.

15.10.2014 aiheena oli Keho ja empatia, osallistujia oli 120. Keskustelemassa olivat psykoterapeutti, tanssi-liiketerapeutti, fysioterapeutti Tiina Granö, FT, kulttuurintutkija Anu Laukkanen sekä apulaisrehtori, opettaja Hanna-Leena Seppinen.

26.11.2014 aiheena oli Keho ja sukupuoli, osallistujia oli 35. Keskustelemassa olivat esittävien taiteiden yliopistolehtori, PhD Kai Lehikoinen Taideyliopistosta, tohtorikoulutettava Roosa Toriseva Tampereen yliopistosta ja tutkijatohtori Lotta Kähkönen Turun yliopistosta.

Saaristoseminaari

Saaristoseminaari järjestettiin neljännen kerran otsikolla Embodied safety and security in psychotherapy. Kouluttajina toimivat Cecilia Waldekranz, Minna Martin, Jukka Mäkelä, Hanna Lampi ja Suvi Laukkanen. Osallistujia oli  67.

Pyhäinpäivän workshop

Perinteinen pyhäinpäivän workshop järjestettiin Turussa 1.11.2014, osallistujia oli 24. Ohjaajana toimi Malla Rautaparta, FM (kulttuuriantropologia), fysioterapeutti, joogaopettaja ja hänen aiheenaan oli hengitys ja jooga.