2009

Psykofyysinen kuoro – hoitava ääni

Musiikkiterapiaan erikoistunut musiikkipedagogi Virve Niemeläinen ohjaa yhdistyksemme 20 jäsenestä koostuvan kuoron lauluesitykseen Saaristoseminaarissa. Harjoitukset kevään aikana kerran kuukaudessa Hol-terassa, elokuussa kuoroleiri Hirvensalossa.

Psykofyysisen psykoterapian syventävä koulutus

Kolmevuotinen psykofyysisen psykoterapian koulutus yhteistyössä Turun kesäyliopiston kanssa jatkui. Toista opiskeluvuottaan oli aloittamassa 15 psykoterapiaopiskelijaa. Kouluttajina toimivat Cecilia Waldekranz Roomasta ja George Downing Pariisista. Työnohjaajina toimivat terapeutit Teresa Allzen ja Hanna Danefjäll Ruotsista.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus

Arcadassa jatkui huhtikuulle asti Psykofyysisen psykoterapian kolmas ruotsinkielinen johdantokoulutus. Kurssilla oli 21 opiskelijaa. Kouluttajana toimi Cecilia Waldekranz.

Arcadassa Helsingissä järjestettiin 4. psykofyysisen psykoterapian johdantokurssi (Arcada 4). Koulutus alkoi syyskuussa 2009. Osallistujia oli 22.

Vuosikokous

Vuosikokous pidettiin Turussa 6.3.2009. Ohjelmassa oli vuosikokousasiat, psykiatrian dosentti Matti Keinäsen luento Mielensisäinen hengitys – hengitys konkreettisena ja metaforisena siltana ruumiin ja mielen välillä sekä jäsenillallinen. Osallistujia oli ennätyksellinen määrä eli 42!

Tietoisuustaidot

Ensimmäinen, kaikille jäsenille avoin mindfulness -retriitti järjestettiin Hol-terassa lauantaina 7.3.2009. Retriittipäivä oli tarkoitettu mindfulness -menetelmään jo tutustuneille sekä niille jäsenille, jotka halusivat tutustua menetelmään syvemmin ensikertaa. Osallistujia oli 14.

Afrikkalainen tanssi

Afrikkalaisen tanssin ryhmä koostuu pääkaupunkiseudulla asuvista jäsenistämme. Se jatkaa toimintaansa nyt toista lukukautta. Ryhmässä on kymmenisen osallistujaa ja sitä ohjaa fysioterapeutti (AMK), tanssiterapeutti Maj Lindgren.

Psykofyysisen psykoterapian workshopit

Narcissism in a bodily approach -workshoppiin osallistui 14 opiskelijaa. Workshop järjestettiin Högsandin -kurssikeskuksessa 19.-21.4.2009.

Tällä kertaa kolmipäiväisen workshopin aiheena oli Anxiety ja panic disorder. 1.-3.11.2009 Högsandin -kurssikeskuksessa järjestetyn workshopin kouluttajana oli Cecilia Waldekranz ja osallistujia oli 18.

Johtokunnan kevätpäivä

Kahdeksan johtokuntalaista tutustui Antigymnastik -menetelmään Pontus Anckarin johdolla järjestäytymiskokouksen yhteydessä 4.5.2009.

Saaristoseminaari 2009 – ruumiillisuus ja varhainen vuorovaikutus psykoterapiassa

Saaristoseminaarin osallistujia oli kaikkiaan 75. Seminaarin avasi psykofyysinen kuoro. Seminaarin fokuksena oli varhainen vuorovaikutus ja aihetta lähestyttiin luentojen, workshopin ja demonstraatiotyön kautta. Kouluttajina toimivat Maila Seppä, Minna Martin, Elina Savonlahti, Cecialia Waldekranz ja Johannes Lehtonen. Reflektiivisessä tiimissä olivat mukana Johannes Lehtonen, Sinikka Maliniemi-Piispanen ja Matti Keinänen. Verkostoituminen erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa jatkui myös iloisessa iltajuhassa.

Yleisöluento

Downingin kaikille avoin, maksuton luento Clinical Intervention with Families with Violence järjestettiin TYKS:n psykiatrian klinikan luentosalissa tiistaina 8.9.2009. Tilaisuuteen osallistui noin 60 kuulijaa.

Trauma Releasing Exercises – TRE

Noin 60 osallistujaa, yhdistyksen jäseniä ja Novia amk:n opiskelijoita, tutustui PhD David Bercelin ohjaamana TRE-menetelmään Kårenilla Turussa. Koulutus sai paljon myönteistä palautetta ja jatkoyhteistyötä kouluttajan kanssa viriteltiin.

Pyhäinpäivän workshop

Perinteinen pyhäinpäivän kokemuksellinen workshop järjestettiin kuudennen kerran 30.10.2009 Turun raittiusseuran tiloissa. Tanssitaiteilija, koreografi Satu Tuittila ohjasi workshopin, jonka aiheena oli Kontakti ja vuorovaikutus tanssillisin keinoin. Parikymmentä osallistujaa koki vauhdikkaita, hauskoja ja rauhoittavia hetkiä liikkeen ja yhdessäolon kautta.