2017

Vuosikokous ja workshop

Vuosikokous järjestettiin Kristillisellä opistolla 3.3.2017 klo 17:00. Vuosikokouksen yhteydessä psykologit, psykoterapeutit Gudrun Kristmannsdottir ja Pirjo Laitila luennoivat syömishäiriöstä ja tunteista esitellen integratiivista mentalisaatioryhmää syömishäiriöpotilaille. Vuosikokouksessa paikalla oli 40 jäsentä.

Mentalisaatio ja suhde syömiseen -workshop 3.-4.3.2017

Järjestimme vuosikokouksen yhteydessä jälleen kaksipäiväisen workshopin Turun kristillisellä opistolla, tällä kertaa aiheella ”Mentalisaatio ja suhde syömiseen”. Perjantain ohjelmassa oli Minna Martinin & Matti Keinäsen workshop ”Suhde syömiseen ja kehollisuuteen – mentalisaation elävöittäminen ryhmässä” ja Gudrun Kristmannsdottirin luento ”Mentalisaatioasenteen ja oiretyöskentelyn integraatio syömishäiriöiden hoidossa”.  Toisen päivän paneeli herätti rikkaan ja tunteita herättävän keskustelun suhteesta syömiseen. Tämän jälkeen Gudrun Kristmannsdottir ja Pirjo Laitila pitivät workshopin, joka yhdisteli kehollista työskentelyä ja mentalisaatiota. Päivän päätteeksi Kahden naisen duetto -ryhmä esitti performanssin ”Mielelläni kehossani”, jonka jälkeen keskusteltiin yhdessä esiintyjien kanssa. Osallistujia workshopissa oli yhteensä 34.

Ammattikirjakirppis

Järjestimme workshopin ja vuosikokouksen yhteydessä ammattikirjakirppiksen. Osallistujat saivat tuoda  ammattikirjallisuutta, jota eivät itse enää tarvinneet. Kirjoista maksettiin omavalintainen hinta ja tuotto lahjoitettiin lyhentämättömänä Syömishäiriöliitto-SYLI ry:lle.

Psykofyysisen psykoterapian päivityspäivät

Psykofyysisen psykoterapian päivityspäivät peruskoulutuksen käyneille pidettiin 16.–17.3.2017 Turun kristillisellä opistolla. Kouluttajana toimi Cecilia Waldekranz. Päivät järjestettiin yhteistyössä Turun kesäyliopiston kanssa. Osallistujia oli 18.

Saaristoseminaari ”Kipu ja somaattinen sairastaminen”

Saaristoseminaari (linkistä esite)  järjestettiin 1.-2.9.2017 Kulttuurikeskus Sofiassa, Helsingissä. Seminaarin teemana oli ”Kipu ja somaattinen sairastaminen”. Aihetta lähestyttiin luentojen, workshoppien, potilastapausten ja esityksellisten presentaatioiden kautta. Esiintyjinä lääketieteen tohtori, kipututkija Helena Miranda, fysioterapeutti, tanssi-liiketerapeutti, työnohjaaja Maj Lindgren, psykologi Elina Kiehelä, psykoterapeutti Laura Mannila sekä psykoterapeutti, psykologi Tor-Erik Söderholm ja taiteilija Melinda Lönnberg. Osallistujia oli yhteensä 63.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutukset

Psykofyysisen psykoterapian ruotsinkielinen peruskoulutus Hangossa 12.8.16-12.3.17 päättyi. Kouluttajina Cecilia Waldekranz ja Bodil Lindfors. Koulutuksessa oli 24 osallistujaa. Järjestäjänä Hangö sommaruni.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus Turussa 24.11.2016-22.4.2017 päättyi. Kouluttajina Mikko Lounela ja Laura Mannila. Koulutuksessa oli 23 osallistujaa. Järjestäjänä Turun kesäyliopisto.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus Turussa toteutui 18.5.2017-7.10.2017. Kouluttajina Aune Karhumäki, Mikko Lounela ja Laura Mannila. Koulutuksessa oli 24 osallistujaa. Järjestäjänä Turun kesäyliopisto.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus Helsingissä alkoi 24.8.2017 ja päättyy 3.3.2018. Kouluttajina Aune Karhumäki & Bodil Lindfors, koulutuksen aloitti 24 opiskelijaa. Järjestäjänä Turun kesäyliopisto.

Psykofyysisen psykoterapia peruskoulutus Jyväskylässä alkoi 26.10.2017 ja päättyy 5.5.2018. Kouluttajina Laura Mannila ja Mikko Lounela, koulutuksen aloitti 24 osallistujaa. Järjestäjänä Jyväskylän kesäyliopisto.

Psykofyysisen psykoterapian syventävä koulutus

Psykofyysisen psykoterapian syventävä koulutus (alkanut 21.9.16, jatkuu 9.2.19 asti) jatkui Turussa ja Helsingissä. Kouluttajana George Downing.

Psykofyysisen psykoterapian kouluttajakoulutus

Kouluttajakoulutuksen toinen jakso on meneillään psykofyysisen psykoterapian syventävän koulutuksen ohessa. Kouluttajakoulutettavina ovat Laura Mannila, Mikko Lounela, Bodil Lindfors ja Aune Karhumäki.