2016

Vuosikokous ja workshop

Vuosikokoukseen 4.3.2016 Turun kristillisellä opistolla osallistui 49 jäsentä. Vuosikokousasioiden lisäksi Maaret Kallio piti luennon aiheesta Varhaisen vuorovaikutuksen vaikutus aikuiselämän intiimisuhteisiin.

Seksuaalisuus ja aistillisuus -workshop

Vuosikokouksen yhteydessä järjestettiin Seksuaalisuus ja aistillisuus -workshop 4.-5.3.2016. Osallistujia oli 48. Ohjaajina toimivat Tommi P. Pesonen, hahmoterapeutti, seksuaaliterapeutti, Jussi Nissinen, hahmoterapeutti, perhe- ja verkostoterapeutti, seksuaaliterapeutti, Maaret Kallio psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti, tietokirjailija ja Leena Hattunen psykoterapeutti, kliininen seksologi ja Vital Development -fasilitaattori.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus Jyväskylässä järjestettiin 15.10.2015–9.4.2016. Koulutukseen osallistui 24 henkilöä. Kouluttajana toimivat George Downing, Aune Karhumäki, Mikko Lounela ja Laura Mannila. Järjestäjäyhteistyössä Jyväskylän kesäyliopisto.

Psykofyysisen psykoterapian peruskoulutus Tampereella järjestettiin 18.9.2015–24.4.2016. Koulutukseen osallistui 24 henkilöä. Kouluttajana toimi Cecilia Waldekranz. Järjestäjäyhteistyössä Turun kesäyliopisto.

Psykofyysisen psykoterapian ruotsinkielinen peruskoulutus alkoi Hangossa 12.8.16 ja päättyy 12.3.17. Kouluttajina Cecilia Waldekranz ja Bodil Lindfors. Koulutuksessa on 24 osallistujaa. Järjestäjäyhteistyössä Hangö sommaruni.

Psykofyysisen psykoterapia peruskoulutus alkoi Turussa 24.11.16 ja päättyy 22.4.17. Kouluttajina Laura Mannia ja Mikko Lounela, koulutuksessa on 23 osallistujaa. Järjestäjäyhteistyössä Turun kesäyliopisto.

Psykofyysisen psykoterapian syventävä koulutus

Psykofyysisen psykoterapian syventävä koulutus alkoi Turussa ja Helsingissä 21.9.2016 ja jatkuu 9.2.2019 asti. Kouluttajana George Downing.

Psykofyysisen psykoterapian kouluttajakoulutus

Kouluttajakoulutuksen toinen jakso on meneillään psykofyysisen psykoterapian syventävän koulutuksen ohessa. Kouluttajakoulutettavina ovat Laura Mannila, Mikko Lounela, Bodil Lindfors ja Aune Karhumäki.

Workshopit jäsenille

Fiskarsissa järjestettiin 29.-31.1.2016 Psykodynaaminen joogaviikonloppu . Ohjaajana toimi erikoispsykologi, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti, joogaopettaja Nina Pyykkönen. Yhdistyksen jäsenet saivat osallistua workshoppiin ja yhdistys toimi yhteistyössä markkinoimalla tilaisuutta. Osallistujia oli 16.

Hoitava ääni -workshop järjestettiin Italiassa 21.-25.5.2016, ohjaajana toimi Virve Niemeläinen. Osallistujia kurssilla oli 13.

9.9.2016 pidettiin Aina mun pitää” – OCD-workshop Turun kristillisellä opistolla. Päivän aikana tutustuttiin pakko-oireiseen häiriöön (OCD) ja sen hoitoon psykofyysisesti painottuneella kognitivisella psykoterapialla. Kouluttajana toimi Kimmo Häärä. Osallistujia workshopissa oli 38.

Perinteisen pyhäinpäivän workshopin sijaan järjestettiin poikkeuksellisena ajankohtana (johtuen Hengittävän konsertin ajankohdasta) Interplay -workshop 26.11.2016. Ohjaajana toimi Outi Ruohola. Workshop järjestettiin Turussa Kristillisellä opistolla. Osallistujia workhopissa oli 12.

Soiva hengitys -konsertti

26.11.2016 järjestettiin Turun Sibeliusmuseossa Soiva hengitys -konsertti. Tapahtuma toteutettiin Psykofyysinen psykoterapia ry:n, Hengittävä mieli oy:n sekä taiteilijaryhmän yhteistyönä. Taiteilijaryhmään kuuluivat laulajat Saara-Maija Strandman ja Maija Lauri, pianisti Laura Heikkilä, alttoviulisti Hanna Pakkala sekä tanssija, ohjaaja Niina Susan Vahtola. Yleisö kutsuttiin mukaan soimaan ja ihmettelemään yhteisiä kokemuksia. Esityksen päätteeksi yhdistys tarjosi kahvia ja naposteltavaa, jonka äärellä keskusteltiin konsertista sekä kiinnostuneilla oli tilaisuus kysellä yhdistyksen toiminnasta. Osallistujia tapahtumassa oli 87.