EA1 ja auttajan säätelytaidot 4.-5.1.2024 Turussa

Vuonna 2023 ensi kertaa toteutunut Ensiapu ja auttajan säätelykeinot -koulutus järjestettiin jälleen samalla konseptilla loppiaisen alla Ruissalon kylpylässä. Ensiapukoulutuksesta vastasi Petteri Johansson (ensihoidon sairaanhoitaja, KTM, ammatillisen koulutuksen lehtori) ja auttajan säätelykeinoista Riina Johansson (kehopsykoterapeutti, psykofyysisen psykoterapian työnohjaaja ja kouluttaja). 12 osallistujaa.

Tutkimusklubi Tampereella (ja zoomissa) 13.1.2024

Tutkimusklubilla avataan ja pohditaan psykofyysiseen psykoterapiaan liittyvää tutkimusta.

13.1.24 tutkimusklubilla psykologi ja väitöskirjatutkija Satu Halonen esitteli tuloksia väitöskirjatutkimuksensa ensimmäisestä osasta, johon on osallistunut 40 suomalaista yksilöpsykoterapeuttia vuosina 2021-22. Tutkimusklubi kokoontui Tampereella Tarja Aaltosen työtilassa Klingendahlin kiinteistössä lauantaina 13.1. 2024 klo 12.30-14.30 ja tapahtumaan oli mahdollista osallistua myös etänä zoomin välityksellä. 21 osallistujaa.

Vuosikokous 2024 ja ”Ihmisen elämänkaari – psykofyysisiä näkökulmia” -seminaari 1.-2.3.24 Turussa

Vuonna 2024 juhlistamme samalla yhdistyksen 20-vuotista vahvaa taivalta. Näiden vuosien aikana psykofyysinen näkökulma on vahvistunut ja keho-orientoitunut suhtautumistapa löytänyt tiensä monelle sektorille. Juhlavuodelle sopivasti vuosikokousseminaarin teemana oli tällä kertaa ihmisen elämänkaari, johon paneuduttiin niin luentojen, kuin kokemuksellisten työpajojen muodossa. Seminaarin ohessa kokoonnuttiin yhdistyksen vuosikokoukseen, minkä jälkeen saimme yhdessä katsoa Psykofyysisestä psykoterapiasta toteutettua dokumenttielokuvaa, jossa ääneen pääsevät mm. psykofyysisen psykoterapian koulutuksen Suomeen juurruttaneet George Downing, Clara Wikström ja Cecilia Waldekranz-Piselli.

Seminaarin luennoitsijoina historian professori Laura Kolbe ja psykiatri Kim Kronström. Työpajoja vetivät kehopsykoterapeutit Kimmo Häärä & Teija Pihkola sekä Aune Karhumäki & Laura Mannila. Lisäksi ohjelmassa oli lempeää aamujoogaa fysioterapeutti Nina Jaatisen johdolla.

Osallistujia 26.

Psykofyysisen psykoterapian työnohjaukselliset kertauspäivät 7.-8.5.2024 Lahdessa

Kaksipäiväinen seminaari, jonka tarkoituksena on virkistää ja syventää psykofyysisen psykoterapian peruskurssilla opittua. Seminaari on työnohjauksellinen ja siinä pyritään tarkastelemaan ja tukemaan psykofyysistä työskentelyotetta asiakastyössä. Kertauspäiviin kannatta osallistua, kun omasta peruskurssista on kulunut ainakin puoli vuotta ja psykofyysinen työote on jollain lailla integroitunut omaan työhön.

Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että on käynyt psykofyysisen psykoterapian perusteet. Yhdistyksen jäsenyyttä ei edellytetä, järjestäjätahona kesäyliopisto.

Kouluttajat Riina Johansson & Mikko Lounela

Osallistujia 14.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Päijät Hämeen kesäyliopisto


Peruskoulutukset

1)  Peruskoulutus Lappeenrannassa 4.5.23-10.2.24

24 opiskelijaa.

Kouluttajat Laura Mannila & Mikko Lounela. Järjestäjänä Etelä-Karjalan kesäyliopisto.

2) Peruskoulutus Tampereella 26.10.2023-17.2.2024

Kouluttajat Aune Karhumäki & Mirka Lammi. Järjestäjänä Tampereen kesäyliopisto.

3)Peruskoulutus Joensuussa 31.8.23–13.4.24.

20 osallistujaa.

Kouluttajat Riina Johansson & Jaana Rajaveräjä. Järjestäjänä Riveria kesäyliopisto / Pohjois-Karjalan kuntayhtymä.

4) Peruskoulutus Turussa 29.11.23-7.6.24

24 osallistujaa

Kouluttajat Laura Mannila & Minna Martin. Järjestäjänä Turun kesäyliopisto